Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Το Πρόγραμμα στο e-twining: KIDS TALK ABOUT NATURE

 Μοιραζόμαστε τις δημιουργίες μας, που ανεβάσαμε στο πρόγραμμά μας.. το πόστερ μας, το κολάζ και κάποιες φωτογραφίες από τη χειμωνιάτικη χειροτεχνική σύνθεσή μας.

Τα παιδιά μας δημιούργησαν και έδωσαν τον τίτλο: Οι χιονάνθρωποι και η πολική αρκούδα.'Ολοι μαζί μια παρέα!!









Μπράβο στα παιδιά μας!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Μετά την κακοκαιρία, τα σχολεία μας άνοιξαν ξανά!! Συνεργασία με τον Δήμο- Μέτρα πρόληψης και επίλυσης για την εύρυθμη λειτουργία του Ενιαίου σχολικού μας συγκροτήματος.

 Στο Ενιαίο μας σχολικό συγκρότημα(18ο και 29ο Δημ. Σχολεία Βόλου,32ο Ν/Γ Βόλου) κυριαρχεί η διαρκής προσπάθεια για την  εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του, μέσω  της πρόληψης για την έγκαιρη αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προβλημάτων.. Έτσι με το άνοιγμα των σχολείων μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην πόλη μας καλέστηκαν, άμεσα ,οι αρμόδιοι εργάτες των συνεργείων από τον Δήμο, ώστε να διερευνηθούν προληπτικά τα όποια προβλήματα αλλά και να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που εντοπίστηκαν. Ευχαριστούμε τον Δήμο μας για την άμεση ανταπόκρισή του, ώστε οι μαθητές μας να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές, φιλικό και ζεστό περιβάλλον!!











Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

Ζούζουλα Αικατερίνη




Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ WEBEX, 24/1/2022. Ta ρούχα του Χειμώνα




 Σήμερα υλοποιήσαμε κανονικά το μάθημά μας με τηλεκπαίδευση στην webex, για τρεις διδακτικές ώρες(30 λεπτά) και δύο διαλείμματα(20 λεπτά)( λόγω κακοκαιρίας.

Αρχικά μιλήσαμε για τον καιρό και την ημερομηνία. Μετά η νηπιαγωγός έθεσε τον προβληματισμό στην τάξη: Γιατί είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα και κάνουμε το μάθημα από την ηλεκτρονική μας τάξη? Τα παιδιά είπαν τις απόψεις τους που σχετίζονταν με τον καιρό.

 Μετά η νηπιαγωγός ρώτησε τα παιδιά τι ρούχα φοράμε τον Χειμώνα? Υπήρξε καταιγισμός απαντήσεων από τα παιδιά και με ένα τραγουδάκι που άκουσαν από το yuo tube(παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου) για τα ρούχα του Χειμώνα έγινε η επαλήθευση των απαντήσεών τους.

Στη συνέχεια κάναμε ανατροφοδότηση στους αριθμούς από το 1έως το 4(αναγνώριση αριθμών, μέτρηση).















Τα παιδιά δούλεψαν δημιουργικά και διαθεματικά, ζωγραφίζοντας το αγαπημένο τους χειμωνιάτικο ρούχο, όπου  μετά το κάθε παιδί έκανε παρουσίαση της δημιουργίας του στην ολομέλεια της τάξης.

Ενεργοποίηση κριτικής σκέψης των μαθητών με το ερώτημα: Τι συμπέρασμα βγάζετε από τις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στην τάξη? Ποιο είναι το δημοφιλές χειμωνιάτικο ρούχο ?Τα παιδιά απάντησαν; τα γάντια.













Επίσης οι μαθητές ζωγράφισαν -αρίθμησαν στην σειρά 4 δένδρα του Χειμώνα.

Στο τέλος του μαθήματος υλοποιήθηκε αναστοχασμός του μαθήματος ακούγοντας ξανά το τραγουδάκι για τα χειμωνιάτικα ρούχα, έγιναν κάποιες επισημάνσεις προς τους γονείς για το αυριανό μάθημα και ανταλλάξαμε στο chat τις εντυπώσεις μας για το μάθημα.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ευχαριστήθηκαν το μάθημα!!

Μπράβο στα παιδιά μας!!Μπράβο και στους γονείς για την όλη συνεργασία!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζολυζουλα Αικατερίνη

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Μάθημα Αγγλικά, συνεργασία των εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ06 σύνδεση με την Θεματική: Ο Χειμώνας.Αναδυόμενη λέξη:RAINBOW

 Στο μάθημα αυτό οι μαθητές κόλλησαν τα φύλλα που είχαν συλλέξει κατά την χθεσινή ημέρα από το πάρκο της γειτονιάς τους, και  ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους για τον Χειμώνα.






Μετά ακολούθησε η συνέχεια του μαθήματος όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν ανατροφοδότηση στα χρώματα με δημιουργικό τρόπο. Η εκπαιδευτικός ΠΕ06 ρώτησε τα παιδιά αν ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ουράνιο τόξο στα παιδιά άρεσε πολύ η ιδέα!





Έτσι λοιπόν σε χαρτί Α3 η εκπαιδευτικός είχε γράψει με την σειρά τα χρώματα, τα διάβαζε ένα  ένα στα παιδιά και τα παιδιά επαναλάμβαναν. Κατόπιν το κάθε παιδί έπρεπε μέσα από ανάκληση της βραχυπρόθεσμης μνήμη του να ζωγραφίσει με την σωστή σειρά τα χρώματα του ουράνιου τόξου. μετά όσα παιδιά ήθελαν έκαναν παρουσίαση του ουράνιου τόξου, λέγοντας με την σειρά τα χρώματα που το σχημάτισαν.

Τα παιδιά ρώτησαν από μόνα τους πως λέγεται το ουράνιο τόξο στα Αγγλικά και έτσι αναδύθηκε η νέα τους λέξη στο αγγλικό τους λεξιλόγιο: rainbow

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 

Φιλίτσα Φραγκογεώργη ΠΕ06

Ζούζουλα Αικατερίνη ΠΕ60

Μάθημα Αγγλικά, συνεργασία των εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ06 σύνδεση με την Θεματική: Ο Χειμώνας, πρόγραμμα e-twinning: KIDS TALK ABOUT NATURE Η μάθηση έξω από το σχολείο.

 Κατόπιν συνεννόησης των δύο εκπαιδευτικών και της ενημέρωσης των γονέων το ομαδοσυνεργατικό μάθημα των Αγγλικών υλοποιήθηκε εκτός της σχολικής τάξης στο κοντινό πάρκο του σχολείου μας, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό-δημιουργικό τρόπο να κάνουν ανατροφοδότηση στις λέξεις: WINTER, COLD, TREE, LEAVES.

 Γνωστικά πεδία: Π/Σωματική έκφραση. Π/ΓΛΩΣΣΑ(προφορικός-γραπτός λόγος), Π/Δημιουργική έκφραση

Αυθεντική μάθηση με διαθεματική προσέγγιση και ομαδοσυνεργατικό χαρακτήρα.







Μαθησιακοί  στόχοι: Να αγαπήσουν τη φύση , να αξιοποιούν αυθεντικά φυσικά υλικά, να μαθαίνουν από την φύση.

Διδακτικοί στόχοι: Οι μαθητές να περπατούν ως περιπατητές στο πάρκο, να οικειοποιηθούν το φυσικό τοπίο, να ασκηθούν στην παρατήρηση του τοπίου. Επίσης οι μαθητές να ασκηθούν στη δημιουργική γραφή με φυσικό αυθεντικό υλικό. Να εκφραστούν δημιουργικά με τη ζωγραφική για την εποχή του Χειμώνα.

 Προετοιμασία του μαθήματος στο σχολείο: χωρισμός δύο ομάδων, ομάδα  χειμώνας- ομάδα κρύο. Η ομάδα  Χειμώνας είχε ως καθοδηγητή-εμψυχωτή την εκπαιδευτικό ΠΕ60 και η ομάδα κρύο την εκπαιδευτικό ΠΕ06.

Υλικά από το σχολείο στο πάρκο: μαρκαδόροι, χαρτί κάνσολ, χαρτί του μέτρου, γραμμένες σε χαρτί Α4 οι λέξεις:WINTER,COLD, TREE, LEAVES














Οι στόχοι που τέθηκαν και οι δραστηριότητες ήταν να παρατηρήσουν οι δύο ομάδες τα δένδρα του πάρκου, να συλλέξουν φύλλα για το σχολείο και πετραδάκια μικρά για να δημιουργήσουν αντίστοιχα αρχικά πάνω σε χαρτόνι κάνσολ το όνομα της ομάδας τους(WINTER-COLD).(Υλικά: χαρτί κάνσολ, πετραδάκια, φαράσι)





Μετά η κάθε ομάδα καλείται να ζωγραφίσει για τον Χειμώνα.

Ενεργοποίηση των ομάδων: περπατώ στο πάρκο και λέω στα Αγγλικά την εποχή, ότι νιώθω και ότι βλέπω γύρω μου: WINTER, COLD, TREE, LEAVES.




Στην εξόρμησή μας αυτή είχαμε και δύο συνεργάτες γονείς, τους οποίους τους ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ το μάθημα έξω στη φύση!!



Μπράβο σε όλους μας!!

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φιλίτσα Φραγκογεώργη ΠΕ06

Ζούζουλα Αικατερίνη ΠΕ60



Πως ήρθε μία πολική αρκούδα στην τάξη μας? Αναδυόμενη δραστηριότητα προνηπίου :Παρουσίαση στην τάξη δημιουργικής συνεργατικής δραστηριότητας από το σπίτι.

Όπως σας είναι ήδη γνωστό , το σχολείο μας , ως ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αναβαθμισμένο σχολείο  με την ισοτιμία που παρέχει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της σχολικής του κοινότητας, πάντα αναγνωρίζει, αξιοποιεί και επιβραβεύει συνεργατικές δραστηριότητες των μαθητών μας που υλοποιούνται στο σπίτι αναδεικνύοντας έτσι την σπουδαιότητα της παιδαγωγικής αξιοποίησης του χρόνου των μαθητών μας εκτός σχολείου αλλά επίσης και την σημαντικότητα της συνεργασίας Σχολείου-Οικογένειας η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του Ομαδοσυνεργατικού πνεύματος εντός και εκτός τάξης.



Έτσι λοιπόν άλλο ένα προνήπιο έφερε με καμάρι μία συνεργατική δημιουργία με την μητέρα του από το σπίτι και με αυτοπεποίθηση κατά την ώρα προέλευσης στο σχολείο λέει στην νηπιαγωγό: Κυρία θέλω να παρουσιάσω στην τάξη αυτή τη δημιουργία μου!! Η νηπιαγωγός ασφαλώς διαβεβαίωσε στη μαθήτρια προνήπιο, ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα το αίτημά της.

Η μικρή αγαπητή μας μαθήτρια με ενθουσιασμό παρουσίασε το συνεργατικό της δημιουργικό έργο στην τάξη(τίτλος, υλικά που χρησιμοποίησε).Αφού τελείωσε η παρουσίαση η νηπιαγωγός την συγχάρηκε και συμμετείχε στα χειροκροτήματα επιβράβευσης της τάξης. Επίσης η νηπιαγωγός είπε στην μαθήτρια ότι το έργο της θα παραμείνει στο σχολείο και ότι αποτελέσει μέρος εποπτικού υλικού -θα αξιοποιηθεί κατάλληλα για την θεματική του Χειμώνα.

Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε μία πολική αρκούδα στην τάξη μας..

Μπράβο στο πρόνηπιό μας μπράβο και στην μητέρα του!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη 

Θεματική: Ο χειμώνας

 









Τα παιδιά καλωσορίζουν τον χειμώνα διαθεματικά και δημιουργικά ζωγραφίζοντας εικόνες που σχετίζονται με την εποχή αξιοποιώντας τις προυπάρχουσες γνώσεις τους- βιωματικές εμπειρίες, αριθμούν τους μήνες του χειμώνα, δημιουργούν το σταυρόλεξο με τους μήνες του Χειμώνα, ζωγραφίζουν το φεγγάρι του μήνα Γενάρη μέσα από την παροιμία:  Του Γενάρη το φεγγάρι μοιάζει σα μαργαριτάρι.













Μπράβο στα παιδιά μας!!



 Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη


Αναδυόμενη δραστηριότητα κατά την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων(Π/ Κοινωνική μάθηση)-εσωτερικά κίνητρα μάθησης.

 Όπως έχουμε ξαναπεί, η ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων είναι πολύ σημαντική στην προσχολική τάξη αφού το παιδί μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να υλοποιήσει δραστηριότητες από τις οποίες η νηπιαγωγός με παιδαγωγική αξιοποίηση μπορεί να αξιολογήσει την ανάπτυξη-πρόοδο του κάθε μαθητή.

'Ετσι λοιπόν στην τάξη μας, ένα προνήπιο επέλεξε να δημιουργήσει μία ζωγραφιά δώρο για τη μητέρα του, αφού γιόρταζε του Αγ. Αθανασίου και να την προσφέρει κατά την ώρα της αποχώρησης με χαρά! Το παιδί δημιούργησε μία όμορφη ζωγραφιά και μάλιστα ζήτησε από τη νηπιαγωγό να γράψει: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΜΑ σε ένα χαρτί για να το αντιγράψει. 


Καταλαβαίνουμε λοιπόν πολλά για την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού-την ανάπτυξη εσωτερικών κινήτρων μάθησης!!

Μπράβο στη μαθήτρια για την όμορφη σκέψη της και για την όμορφη δημιουργία της προς τη μητέρα της!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2ος Θεματικός άξονας (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ), Υλοποίηση 5ου Εργαστηρίου(5η εβδομάδα τρεις ώρες

  Ως προς τη Θεματική Ενότητα: Φροντίζω το Περιβάλλον

 Με τίτλο: «Υπεύθυνα παιδιά-Υπερασπιστές των ζώων» Υποθεματική :«Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά»

Σύνδεση με την βασική θεματική: Τα δικαιώματα των ζώων και η αειφορία

5ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τίτλος: Και τα ζώα έχουν δικαιώματα

1.Ο/Η εκπαιδευτικός στην ολομέλεια θέτει τον εξής προβληματισμό στους μαθητές/τριες: Έχουν τα ζώα εκτροφής δικαιώματα σε μια καλύτερη ζωή και σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης; Τι νομίζετε;
Αφού ακουσθούν όλες οι ιδέες, οι απόψεις των μαθητών/τριών ο/η εκπαιδευτικός τους παρουσιάζει οπτικοποιημένο το κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων, εστιάζοντας στα άρθρα του κειμένου σχετικά με την υπερκμετάλλευση των ζώων εκτροφής από τον άνθρωπο. Μετά την παρουσίαση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων, οι μαθητές/τριες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα.






2. Ο κάθε μαθητής/τρια 
αρχικά λέει κάποιο δικαίωμα ζώου(παρέμβαση από τη νηπιαγωγό) το οποίο ηχογραφείται και έπειτα καλείται να απεικονίσει με μια ζωγραφιά κάποιο δικαίωμα. Στη συνέχεια το παρουσιάζει στην ολομέλεια της τάξης και αποφασίζουν όλοι να δημιουργήσουν με τα έργα τους ένα βιβλίο για τα δικαιώματα των ζώων εκτροφής. Εναλλακτικά μπορούν να το δημιουργήσουν ψηφιακά με το δωρεάν on line πρόγραμμα δημιουργίας παιδικών βιβλίων my story book

Στο τέλος του εργαστηρίου γίνεται αξιολόγηση από τα ίδια τα παιδιά απαντώντας σε ενδεικτικές ερωτήσεις του/της εκπαιδευτικού.

 Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν το κείμενο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Ζώων

Καλλιεργούνται οι εξής δεξιοτήτες:

 Δεξιότητες μάθησης: Επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα

 Δεξιότητες Ζωής: Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Υπευθυνότητα

 Δεξιότητες του νου: Δημιουργική, παραγωγική, ολιστική σκέψη, αναστοχασμός.

 Ψηφιακές δεξιότητες

Αξιολόγηση Αναστοχασμός

Τα παιδιά με την κριτική τους σκέψη αναγνώρισαν ότι τα ζώα εκτροφής αξίζουν καλύτερες  συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες παραγωγής. Επίσης με την δημιουργική - παραγωγική τους σκέψη μπόρεσαν να διακρίνουν-διατυπώσουν τα δικαιώματα των ζώων, να εκφράσουν κάποιους λόγους ως προς την σημαντικότητα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των ζώων, να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα και τέλος να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας τα δικαιώματα και να αποφασίσουν τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με τις ζωγραφιές τους με τίτλο: Τα Δικαιώματα των ζώων.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το εργαστήριο!!

 Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

 

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2ος Θεματικός άξονας (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ), Υλοποίηση 4ου Εργαστηρίου(4η εβδομάδα τρεις ώρες

  Ως προς τη Θεματική Ενότητα: Φροντίζω το Περιβάλλον

 Με τίτλο: «Υπεύθυνα παιδιά-Υπερασπιστές των ζώων» Υποθεματική :«Παγκόσμια και τοπική Πολιτιστική κληρονομιά»

Σύνδεση με την βασική θεματική: Τα δικαιώματα των ζώων και η αειφορία

4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τίτλος: «Σέβομαι τα ζώα-Δεν τα υπερεκμεταλλεύομαι




1. Η/Ο εκπαιδευτικός τοποθετεί στο πάτωμα εικόνες ανά ζεύγη που  απεικονίζουν  ζώα  στο φυσικό τους περιβάλλον και ζώα σε  βιομηχανικές  μονάδες  παραγωγής. Καλούνται οι ομάδες να επιλέξουν ένα ζεύγος εικόνων, να τις παρατηρήσουν και να αναγνωρίσουν τις εικόνες που τα ζώα εκτρέφονται στο φυσικό τους  περιβάλλον  σε  αντιδιαστολή με εκείνες που τα ζώα στερούνται την ελευθερία τους. Μέσα από ενδεικτικές ερωτήσεις  του/της εκπαιδευτικού, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποια ζώα που απεικονίζονται στις εικόνες τα εκτρέφει ο άνθρωπος στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ κάποια άλλα  τα  εκτρέφει  σε βιομηχανικές  μονάδες παραγωγής ζώων. -Γιατί νομίζετε ότι  συμβαίνει  αυτό;  -  Τι επιπτώσεις νομίζετε ότι μπορεί να έχει αυτό για τα ζώα;






2.Οι  μαθητές/τριες παρακολουθούν ένα ολιγόλεπτο βίντεο  που  προβάλλει  ο/η εκπαιδευτικός.για την εισαγωγή νέων γνώσεων σχετικά με την εκτροφή  των  ζώων  σε βιομηχανικές μονάδες και τις συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτές. Στη συνέχεια χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες ανά ζώο(κότα, αγελάδα, γουρούνι, πρόβατο) που επιλέγουν και με την συνοδεία σιγανής μουσικής από το yuotube παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων με τίτλο: οι ήχοι των ζώων που επιλέξαμε.(παραλλαγή-παρέμβαση από την νηπιαγωγό).Μετά το κάθε παιδί της κάθε ομάδας καλείται να ζωγραφίσει το ζώο της ομάδας του σε βιομηχανική μονάδα και να απαντήσει στην ερώτηση με τίτλο «Αν είχαν φωνή τα ζώα, τι θα μας έλεγαν;».(παραλλαγή-παρέμβαση από την νηπιαγωγό).Κατόπιν ηχογραφούνται οι απαντήσεις των μαθητών-ζώων ανά ομάδα. Στο  τέλος  του  εργαστηρίου γίνεται αξιολόγηση από τα ίδια παιδιά.






 

προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Οι μαθητές/τριες να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος δεν σέβεται τα ζώα για αυτά που  μας  προσφέρουν.  Τα υπερκμεταλλεύεται για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σε ζωϊκά προϊόντα. Να αντιληφθούν ότι η στάση σεβασμού απέναντι στα ζώα είναι μια στάση που ενισχύει το αίσθημα ευθύνης.

Καλλιέργούνται οι εξής δεξιότητες:

 Δεξιότητες μάθησης:Επικοινωνία, συνεργασία,κριτική σκέψη,δημιουργικότητα

 Δεξιότητες Ζωής: Κοινωνικές δεξιότητες, Ενσυναίσθηση και ευαισθησία, Υπευθυνότητα

 Δεξιότητες του νου: Δημιουργική, παραγωγική, ολιστική σκέψη, ρουτίνες σκέψης, αναστοχασμός.

Aξιολόγηση εργαστηρίου

 Οι μαθητές ήταν συμμετοχικοί, συνεργάστηκαν καλά, μπόρεσαν να διακρίνουν από τις εικόνες που παρατήρησαν και να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα όπως: τα ζώα τρώνε στην φύση αλλά και σε κλειστούς χώρους(κλουβιά, φυλακή κ.λ.π.) και ότι τα ζώα αυτά δεν τα σέβεται ο άνθρωπος, τα εκμεταλεύεται προς όφελός του. Οι ομάδες είχαν καλή επικοινωνία μεταξύ τους, έλεγαν τη γνώμη τους όπου χρειάστηκε και στο τέλος η ολομέλεια αποτύπωσε και αξιολόγησε ότι τα ζώα δεν περνούν καλά στις βιομηχανικές μονάδες, δεν τα σέβονται και τα εκμεταλεύονται, φανερώνοντας έτσι την δημιουργική-παραγωγική-ολιστική σκέψη τους.Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το εργαστήριο.

 Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη