Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παρακολούθηση της Ημερίδας για προχωρημένους 2 - Twinspace

 Σήμερα παρακολούθησα την τηλεκπαίδευση με τίτλο Ημερίδα για προχωρημένους 2 - Twinspace, που πραγματοποιήθηκε στις 30-11-2021 στις 18:00,

με διάρκεια 60 λεπτά.
Εισηγητής: Γεωργία Μανέτα, Ζωή Γάλλου, Ζησούλα Γκουτσιουκώστα

Η Νηπιαγωγός

Ζούζουλα Αικατερίνη

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Μάθημα Αγγλικών, συνεργατική διδασκαλία εκπαιδευτικών Π60 και ΠΕ06. Ομαδοσυνεργατικό παιχνίδι:Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού







 Αφού έχουμε μιλήσει στην τάξη για τα φρούτα και τα λαχανικά του Φθινοπώρου, καθώς και τα χρώματα, οπότε οι μαθητές μας έχουν τις προυπάρχουσες γνώσεις, αποφασίζουμε στο μάθημα των Αγγλικών να οργανώσουμε στο χώρο της αυλής το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού επιλέγοντας ως κρυμμένους θησαυρούς φρούτα η λαχανικά.Το παιχνίδι στοχεύει να δημιουργήσει αυθεντικές συνθήκες στους μαθητές και να εκφραστούν στα αγγλικά σε ήδη κατακτημένες λέξεις για την καλύτερη εμπέδωσή τους.


Αρχικά χωρίστηκαν τα παιδιά σε τέσσερις ανομοιογενείς ομάδες ανά φύλλο και ηλικία επιλέγοντας το φρούτο ή το λαχανικό, ονόμασαν την ομάδα τους στα αγγλικά π,χ. πράσινη πιπεριά, κίτρινο καλαμπόκι, κόκκινο μήλο, πορτοκαλί πορτοκάλι.

Παίζουν δύο ομάδες τη φορά και αυτές οι ομάδες μαζί με την εκπαιδευτικό ΠΕ 06 περιμένουν στο διάδρομο του Δημοτικού σχολείου, ώσπου οι δύο άλλες ομάδες που είναι μαζί με την νηπιαγωγό να κρύψουν τους δύο θησαυρούς.



Τα παιδιά που κρύβουν τον θησαυρό λειτουργούν υποστηρικτικά αντιστοίχως στις ομάδες που παίζουν.









  Έχουν οριστεί οι βοηθητικές λέξεις  των υποστηρικτικών ομάδων στα αγγλικά: πράσινο = κοντά και κόκκινο= μακριά. Η ομάδα που θα βρει πρώτη τον κρυμμένο θησαυρό της είναι και η νικήτρια ομάδα.

Κατόπιν συνεχίζεται το παιχνίδι με αλλαγή των ρόλων των ομάδων(παίκτες-βοηθοί, βοηθοί- παίκτες).



Η χαρά της νίκης διπλή κάθε φορά και των παικτών και των βοηθών!!



Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και είχαν την ευκαιρία ελεύθερα και αβίαστα να χρησιμοποιήσουν στα αγγλικά τις ήδη κατακτημένες λέξεις τους.

Περάσαμε όλοι όμορφα!! Μπράβο σε όλους μας!!     

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 

Φραγκογεώργη Φιλίτσα ΠΕ 06

Ζούζουλα Αικατερίνη  ΠΕ 60                                                       

Αναστοχασμός-αξιολόγηση του 1ου θεματικού άξονα των εργαστηρίων δεξιοτήτων: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ.

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ(26//11/2021)

Ακολουθεί ο αναστοχασμός του 1ου θεματικού άξονα: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ

Τίτλος: Νηπίων Παιδεία, το πρώτο βήμα στην Δημοκρατία.


 Αναμενόμενο όφελος ως προς το σχολικό κλίμα

Tα παιδιά ως ουσιαστικό όφελος είχαν την ενίσχυση ενός θετικού κλίματος μέσα από τις συνεργασίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, την ανταλλαγή απόψεων και από την κοινού εξελικτική προσπάθεια διαμόρφωσης ενός αποδεκτού κοινωνικού συμβολαίου της τάξης.


 Αναμενόμενο αντίκτυπο για την ανάπτυξη της σχολικής κοινότητας

Κατά την περίοδο υλοποίησης των εργαστηρίων υπήρξε διάδραση με τους μαθητές της Α τάξης των δύο συστεγαζόμενων Δημοτικών σχολείων 29ο και 18ο, όπου τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρουσίαζαν τις δημιουργίες τους, μοιράστηκαν κοινωνικά μηνύματα περί φιλίας, διαφορετικότητας, ισότητας, έκαναν την τελική τους παρουσίαση σε όλα τα ομαδοσυνεργατικά έργα τους όπου στα πλαίσια της αξιολόγησης οι μαθητές του 29ου ψήφισαν ως καλύτερη δημιουργία την κουρτίνα της Αγάπης. Σύμφωνα με τα παραπάνω καταφέραμε να υπάρχει μία συνδεσισιμότητα-κοινωνική αμοιβαιότητα μεταξύ των μαθητών, να αναπτυχθούν επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες, να βελτιωθούν-ενισχυθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις των μαθητών μας , δημιουργώντας έτσι ένα θετικό, φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών της ενιαίας σχολικής μας κοινότητας.

 Αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα

Τα παιδιά υλοποίησαν επίσκεψη στην Ενορία τους, όπου με χαρά πρόσφεραν την αφίσα που δημιούργησαν περί φιλίας.

 Προσαρμογές για τη συμμετοχή και την ένταξη όλων των μαθητών

 Έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από την νηπιαγωγό, οι οποίες αναφέρονται στην παραπάνω περιγραφή ανά εργαστήριο, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τον ζωτικό τους χώρο στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων.

 Φορείς και άλλες συνεργασίες που θα εμπλουτίσουν το σχέδιο δράσης

Η Αφίσα που παρέδωσαν τα παιδιά στην ενορία μας θα μπει στο περιοδικό της εκκλησίας.

Τελικά προϊόντα 

Έχουν αναρτηθεί ήδη τα τελικά προϊόντα των μαθητών ανά εργαστήριο στις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα.

 Εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν εκτός της Πλατφόρμας των Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ.

Χρησιμοποιήθηκαν ενισχυτικά από την νηπιαγωγό, κάποια δικά της ποιήματα: Το ποίημα της ενδυνάμωσης, το ποίημα Εγώ και Εσύ, το τραγούδι της Αγάπης, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για περισσότερη ψυχοκινητική-σωματική έκφραση. Επίσης η νηπιαγωγός παρουσίασε στην τάξη με την έναρξη των εργαστηρίων, μία νέα κούκλα την κυρά Σοφία: η κούκλα της σοφίας με στόχο να λειτουργεί υποστηρικτικά και εμψυχωτικά στην υλοποίηση των εργαστηρίων αλλά και μερικώς να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών.

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1ος Θεματικός άξονας (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ), Υλοποίηση 7ου Εργαστηρίου(7η εβδομάδα τρεις ώρες

  Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Με τίτλο: “Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία”

Υλοποίηση 7ου Εργαστηρίου

Τίτλος: 

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ





Κουκλοθέατρο «Το

Ζαμπντερφίλιο»( Zabderfilio). https://www.demopaideia.gr/wp-content/uploads/2016/01/councileurope_compasito_gr213-216.pdf

Ένα διαφορετικό ζώο που ψάχνει για

φίλους , αλλά κανένα άλλο ζώο δεν το

κάνει παρέα γιατί είναι απλά παράξενο.

-Συζήτηση και επεξεργασία

-Τι θα συνέβαινε αν ένα …Ζαμπντερφίλιο

ήθελε να γίνει φίλος μας






Καταγραφή των ιδεών των

παιδιών σε ένα ψηφιακό νοητικό

χάρτη

-Δημιουργία αφίσας με τους κανόνες

συμπεριφοράς στην τάξη

-Τα παιδιά παίζουν κουκλοθέατρο

Η οικογένειά μου



-Παρουσιάζουν την οικογένειά τους. Σε

συνεργασία με την οικογένεια,

επιλέγονται από κάθε παιδί ενδεικτικές

φωτογραφίες της οικογένειάς τους για τις

ανάγκες της παρουσίασης.

- Δημιουργούν το γεννεολογικό δέντρο της οικογένειάς τους.

- Αποτυπώνουν εικαστικά την οικογένειά

τους.



- Παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής με

θέμα την οικογένεια. Συζητούν για τις ομοιότητες και διαφορές με τη δική τους οικογένεια .






Τα παιδιά κυκλοφόρησαν με τα έργα τους σε όλη την σχολική κοινότητα..

-Τα παιδιά επισκέφθηκαν την Α τάξη του 29ου συστεγαζόμενου σχολείου και παρουσίασαν όλα τα έργα τους, κατέγραψαν όλα τα παιδιά μαζί το μήνυμά τους: ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, οι μαθητές έκαναν αξιολόγηση στα έργα των νηπίων και επέλεξαν ως το καλύτερό τους έργο: την κουρτίνα της Αγάπης.

Τα παιδιά γυρίζοντας στην τάξη ανέτρεξαν στο προσωπικό φάκελο των  έργων τους με σκοπό τον αναστοχασμό τους για την Θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ.






προσδοκώμενα  μαθησιακά αποτελέσματα

αντιλαμβάνονται τις ομοιότητες και τις

διαφορές μεταξύ των ατόμων.

αναζητήσουν τρόπους καλλιέργειας της

ενσυναίσθησης.

συνειδητοποιούν ότι αυτό που

συμβαίνει σε κάποιους άλλους μπορεί

να συμβεί και στα ίδια.

αντιλαμβάνονται τις έννοιες της

διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας

διαχειρίζονται συγκρουσιακές καταστάσεις.


Αξιολόγηση του εργαστηρίου

Τα παιδιά ήταν συμμετοχικά, συνεργάστηκαν καλά όπου χρειάστηκε, αντιλήφθηκαν την διαφορετικότητα αλλά και την αξία της, έδωσαν στο τέλος το μήνυμά τους μαζί με τα παιδιά της Α Τάξης: Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι. 

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Μάθημα Αγγλικών, συνεργατική διδασκαλία εκπαιδευτικών Π60 και ΠΕ06.Σύνδεση του μαθήματος με το πρόγραμμα e-twinning.

 


Στο πλαίσιο της ευελιξίας του προγράμματος αλλά και στην προσπάθεια να οργανώσουν οι δύο εκπαιδευτικοί ένα συνεργατικό μάθημα στην Αγγλική γλώσσα, το οποίο θα προσδίδει νόημα αλλά και αυθεντικές συνθήκες μάθησης οργάνωσαν και υλοποίησαν τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό μαθήματος, που συνδέει την Αγγλική γλώσσα με το πρόγραμμα που υλοποιούμε στο e-twinning.






Προετοιμασία της τάξης από την νηπιαγωγό.

Tα παιδιά αρχικά ενημερώθηκαν μία ημέρα πριν, ότι αύριο στο μάθημα των Αγγλικών θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα βίντεο χαιρετισμού για να το ανεβάσουμε στο πρόγραμμα. Η νηπιαγωγός πρότεινε στα παιδιά να ενεργοποιήσουν τις γωνιές μαγαζάκι, σπιτάκι και να αυτοσχεδιάσουν σενάρια χαιρετισμού. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να οικειοποιηθούν  την λέξη ΓΕΙΑ. Έπειτα η νηπιαγωγός έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά ζωγραφίζοντας τα γράμματα της λέξης. Η νηπιαγωγός φανέρωσε τα γράμματα της λέξης στα παιδιά σταδιακά, θέτοντας  από πριν  ερωτήσεις του τύπου τι λέτε μέσα στο κουτί υπάρχουν πολλά γράμματα, πόσα γράμματα έχει η λέξη ΓΕΙΑ, είναι μία μικρή ή μία μεγάλη λέξη ενεργοποιώντας την κριτική τους σκέψη αλλά και προκαλώντας το ενδιαφέρον-περιέργειά τους. Μετά δημιουργήθηκαν τόσες ανομοιογενείς ομάδες όσα και τα γράμματα της λέξης (4) , η κάθε ομάδα επέλεξε το όνομά της από το χρώμα αρεσκείας της και με συνεργατικό τρόπο δημιούργησαν ένα υπέροχο χρωματιστό ΓΕΙΑ. Τα παιδιά έπαιξαν με τα γράμματα της λέξης προσπαθώντας να την σχηματίσουν σε διάφορες διατάξεις(οριζόντια-κάθετα-διαγώνια). Το μάθημα προετοιμασίας τελείωσε  εκφράζοντας η νηπιαγωγός ότι περιμένει πως και πως αύριο το μάθημα των Αγγλικών, όπως ακριβώς ένα παιδί τα παιδιά χαμογελούσαν και είπαν χαμογελαστά και εμείς το περιμένουμε..

Κύρια δράση.

Μπαίνει στην τάξη η εκπαιδευτικός ΠΕ06 απευθύνοντας με τη γνωστή κούκλα τον χαιρετισμό: HELLO, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν κανονικά στα Αγγλικά και η εκπαιδευτικός με πολύ έξυπνο τρόπο άμεσα ενεργοποίησε από μόνη της τη γωνιά σπιτάκι, τα παιδιά κοιτούσαν ενθουσιασμένα, η νηπιαγωγός είπε στα παιδιά πάω να παίξω τώρα, πηγαίνοντας προς το σπιτάκι,  όπου οι δύο εκπαιδευτικοί αυτοσχεδίασαν με το ΗELLO. Αμέσως μετά ακολούθησαν με ενθουσιασμό ζευγάρια παιδιών αυτοσχεδιάζοντας και ενεργοποιώντας και τη γωνιά μαγαζάκι.





Μετά η εκπαιδευτικός ΠΕ06, φανερώνει ένα φάκελο και ρωτά ποια παιδιά θέλουν να έρθουν να βγάλουν το περιεχόμενο, έτσι σταδιακά φανερώθηκε η λέξη ΗELLO  στα παιδιά, τα παιδιά είπαν από μόνα τους ότι χθες ζωγράφισαν τη λέξη ΓΕΙΑ  και ότι θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με το HELLO.Η δραστηριότητα αυτή έγινε με παρόμοιο τρόπο με την μόνη διαφοροποίηση ότι τα χρώματα των ομάδων ήταν επιλεγμένα από την εκπαιδευτικό και ήταν αυτά που ήδη είχαν μάθει τα παιδιά. Αφού ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα δημιουργήθηκε το χρωματιστό HELLO. Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός έδειχνε στα παιδιά ένα γράμμα τη φορά ρωτώντας ποιο το χρώμα του γράμματος. Έπειτα η νηπιαγωγός φανερώνει στην τάξη την αντίστοιχη λέξη ΓΕΙΑ που είχαν ήδη ζωγραφίσει τα παιδιά, οπότε τα παιδιά άρχισαν να λένε τις δύο  λέξεις  HELLO- ΓΕΙΑ, προετοιμάζοντας έτσι τον εαυτό τους για το βίντεο της παρουσίασης στο e-twinning. Μετά ζητήθηκε από τα παιδιά να παρατηρήσουν  τις δύο λέξεις  και να βρουν ομοιότητες- διαφορές ως προς τα χρώματα των γραμμάτων, την ποσότητα των γραμμάτων, κοινά γράμματα. Από την δράση αυτή προέκυψαν δύο καινούργια χρώματα εκμάθησης για τα παιδιά (ροζ και μωβ).

Aκόμη τα παιδιά σχημάτισαν τη λέξη με την σωστή σειρά των γραμμάτων αφού η εκπαιδευτικός ΠΕ06 είχε μοιράσει τα χρωματιστά γράμματα της λέξης σε παιδιά και τους  καλούσε ένα ένα ανά χρώμα.

Στο τέλος όλοι χαρούμενοι και πανέτοιμοι ολοκληρώσαμε τον βασικό σκοπό μας, δηλαδή δημιουργήσαμε το βιντεάκι παρουσίασης για το e-twinning.

Μπράβο σε όλους μας!!

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 60, ΠΕ 06

Ζούζουλα Αικατερίνη

Φραγκογεώργη Φιλίτσα




Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών.

 Σήμερα 22-11-2021,μιλήσαμε για την παγκόσμια ημέρα κακοποίησης των παιδιών, που ήταν στις 19-11-2021,όπου μέσα από ερωτοαπαντήσεις, εικόνες από το διαδίκτυο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια της κακοποίησης, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους  και μάλιστα να αναφέρουν παραδείγματα κακοποίησης όπως: παιδιά χωρίς τροφή, χωρίς σπίτι, χωρίς γιατρό, χωρίς σχολείο, χωρίς οικογένεια χωρίς αγάπη!






Τα παιδιά κατέληξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και θέλουν μία όμορφη ζωή με Τροφή, Αγάπη, Ειρήνη, Υγεία, Σχολείο και χαρά!!





Μετά συνεργάστηκαν ανά δες και δημιούργησαν την ομπρέλα της ζωής τους, την οποία δημιουργία την κάναμε μία ψηφιακή αφίσα για την τάξη μας, στο My poster wall.


Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Συμμετοχή σε τηλεκπαίδευση για το e-twinning



 Σήμερα 22-11-2021.ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 έως 19.30 παρακολούθησα στην webex: Τηλεκπαίδευση για το e-twinning.

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1ος Θεματικός άξονας (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ), Υλοποίηση 6ου Εργαστηρίου(6η εβδομάδα τρεις ώρες

  Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Με τίτλο: “Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία”

Υλοποίηση 6ου Εργαστηρίου

Τίτλος: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ

Αφήγηση του παραμυθιού * Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας*, συζήτηση, προβληματισμός, εικαστικές δράσεις σε ζευγάρια(ζωγραφίζουν από ένα κομμάτι του πάζλ-ελέφαντα και τα ενώνουν σε ένα χαρτόνι που υπάρχει προσχεδιασμένο το περίγραμμα του παρδαλού ελέφαντα)



*Όλοι είμαστε διαφορετικοί*

-Μοιράζονται φωτογραφίες ανθρώπων από:



Α. διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, β. διαφορετικές εικόνες-φυλετικές ομάδες, γ. διαφορετικές ενδυμασίες, δ. διαφορετική εξωτερική εμφάνιση(μαλλιά, χρώμα μαλλιών, χρώμα δέρματος.

Ομαδοποιούμε τις φωτογραφίες με βάση το φύλλο, την ηλικία και συζητούμε για τις ομοιότητες –διαφορές τους.




 



*Ταυτότητες*

- Σε ζευγάρια αναζητούν στο διαδίκτυο με την επίβλεψη της νηπιαγωγού, σε επιλεγμένους ιστότοπους πληροφορίες για στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα.





 - δημιουργούν τη δική τους ταυτότητα σε καρτελάκια που πλαστικοποιούνται και με πηλό φτιάχνουν αποτύπωμα της παλάμης τους.Αναδυόμενη δράση από τα παιδιά:Τα παιδιά ήθελαν να αποτυπώσουν την παλάμη τους σε χαρτί κάνσολ και μετά να την ζωγραφίσουν με πινέλο








- ομαδικό παιχνίδι: * Πες μου κάτι για σένα*, κάθονται σε κύκλο και ο βοηθός της ημέρας αρχίζει το παιχνίδι με την φράση: θέλω να μάθω για σένα, ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι απευθυνόμενο στο παιδί που κάθεται δεξιά του. Συνεχίζεται το παιχνίδι παίρνοντας τον λόγο όλα τα παιδιά, διατυπώνοντας παρόμοιες ερωτήσεις( αγαπημένο φαγητό, φρούτο, φίλος, χρώμα, σχήμα)

  Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

 Να αντιλαμβάνονται τον χαρακτήρα της ταυτότητας.

 Να εξοικειωθούν με διαφορετικά φυσικά και φυλετικά χαρακτηριστικά.

Αξιολόγηση του εργαστηρίου:

Τα παιδιά ήταν συμμετοχικά, δούλεψαν ατομικά αλλά και ανά ομάδα όπου συνεργάστηκαν και ήταν αποτελεσματικά.Από τις δραστηριότητες τους άρεσε πολύ το παζλ με τον Ελμερ και συνειδητοποίησαν την διαφορετικότητα αλλά και την αξία της συγκρίνοντας τον δικό τους Έλμερ με τον Έλμερ του παραμυθιού αλλά και από την αφήγηση του ίδιου του παραμυθιού.

Επίσης στο τέλος του εργαστηρίου, μετά από ερωτήσεις που έθεσε η νηπιαγωγός στην ολομέλεια όπως:Είμαστε διαφορετικοί ή ίδιοι, σε τι διαφέρουμε, τι είναι η ταυτότητα, γιατί υπάρχει, το δαχτυλικό αποτύπωμα που χρησιμεύει.. τα παιδιά ήταν σε θέση να αντιληφθούν  τις ερωτήσεις, να ενεργοποιήσουν την κριτική τους σκέψη και να απαντήσουν στις πιο πάνω ερωτήσεις, φανερώνοντας την κατανόηση της διαφορετικότητας και της ταυτότητας, σε τι διαφέρουμε σε τι μοιάζουμε, την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου!

 Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

 

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Μάθημα Αγγλικών, συνεργατική διδασκαλία ΠΕ Ο6 και ΠΕ 60

 




Στο πλαίσιο της μάθησης έξω από το σχολείο, κοντά στην ύπαιθρο-φύση, μετά την εξόρμησή μας που προηγήθηκε στο υπαίθριο πάρκο , την παρατήρηση και συζήτηση με τα παιδιά για το φυσικό περιβάλλον του πάρκου, την συλλογή φύλλων  από τους μαθητές μας, σε συνεργασία οι δύο εκπαιδευτικοί αξιοποίησαν τις κατακτημένες γνώσεις των παιδιών για το Φθινόπωρο, για τα χρώματα των φύλλων και την πτώση τους από τα δένδρα.




Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξαναπούν στην αγγλική γλώσσα τα χρώματα των φύλλων, να μάθουν νέες λέξεις όπως: Το Φθινόπωρο, το φύλλο και το δένδρο.





Εκφράστηκαν και δημιουργικά, ζωγραφίζοντας φύλλα και δένδρα,δημιούργησαν το δένδρο του Φθινοπώρου προσθέτοντας στα κλαδιά του φυσικά φύλλα από την συλλογή τους, δημιουργία που θα την αξιοποιήσουμε και στο πρόγραμμά μας στο e-Twinning, το ΚIDS TALK ABOUT NATURE.

Μπράβο στα παιδιά μας.!!