Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση γονέων: Έναρξη της Πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΠΤΕΑ σε συνεργασία με το Π.Θ. -Πρόγραμμα Μεντόρων νηπιαγωγών.

 Αγαπητοί μας γονείς σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα περί COVID 19:

για την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης (ΠΤΕΑ) γενικής νηπιαγωγών Ι του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους των φοιτητριών/τών του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του αντίστοιχου υποχρεωτικού μαθήματος του 5 ου εξαμήνου (χειμερινό). 

Βασικός στόχος του μαθήματος είναι οι φοιτητές/τριες να γνωρίσουν το χώρο του νηπιαγωγείου, να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά και το διδακτικό έργο και να εξοικειωθούν με την παιδαγωγική διαδικασία και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ώστε στο επόμενο εξάμηνο να είναι σε θέση να αναλάβουν οι ίδιοι/ες διδακτικό έργο.

Για το σκοπό αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν έξι (6) προγραμματισμένες παρακολουθήσεις στο  νηπιαγωγείο μας , κατά τον μήνα Νοέμβριο.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ και Μέντορας νηπιαγωγός

Ζούζουλα Αικατερίνη





Ενημέρωση γονέων περί covid 19

 

Αγαπητοί μας γονείς, από την Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για την πλατφόρμα του «edupass.gov.gr»

Στο παρακάτω λινκ δίνονται οι σχετικές πληροφορίες..

 https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Θεματική: Ο Εαυτός μου, το πρώτο μου βιογραφικό

 Τα παιδιά καταγράφουν πληροφορίες για τον εαυτό τους: Το όνομα, την ηλικία, το αγαπημένο τους παιχνίδι, το αγαπημένο τους φαγητό, το αγαπημένο τους παραμύθι, τι τους αρέσει να κάνουν, τις ικανότητές τους. Με την δραστηριότητα αυτή αποσκοπούμε στο να μπορούν τα νήπια να εκφράζονται για τον εαυτό τους, να ασκηθούν στην συμπλήρωση ενός μίνι βιογραφικού, με το οποίο στο μέλλον θα απευθυνθούν για εύρεση εργασίας. Να κατανοήσουν το πόσο βασικό είναι να γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και να τον παρουσιάζουν και κυρίως να είναι σε θέση στη ζωή τους να αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και να αποσκοπούν στην αυτοβελτίωσή τους.







Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1ος Θεματικός άξονας (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ), Υλοποίηση 3ου Εργαστηρίου(3η εβδομάδα τρεις ώρες






 Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Με τίτλο: “Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία”

Υλοποίηση 3ου Εργαστηρίου

Τίτλος:  

 ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ

Aρχικά:

Αφήγηση του παραμυθιού: Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια. Θίγονται  θέματα: ταυτότητας, της ένταξης σε ομάδες, της αποδοχής, της απόρριψης, της διαφορετικότητας.

Το παραμύθι θα διαβαστεί έως ένα σημείο και τα παιδιά ανά ομάδες καλούνται να δώσουν τη δική τους συνέχεια με καταγραφή ηχητικού μηνύματος και καταγραφή της συνέχειας σε φύλλο εργασίας ζωγραφίζοντας το αντίστοιχο συναίσθημα.

Συνεχίζεται η αφήγηση του παραμυθιού όπου τα παιδιά μαθαίνουν πως εξελίσσεται η ιστορία.

 Τα παιδιά καλούνται σε ομάδες να καταγράψουν με ζωγραφική ή με πάγωμα εικόνων να αποδώσουν πιθανά συναισθήματα που ένοιωσε η Σοφία στην ιστορία(ανά ομάδες)παραλλαγή από την νηπιαγωγό.






Μετά:

Θερμόμετρο συναισθημάτων:  Τα παιδιά δημιουργούν εξελικτικά το θερμόμετρο συναισθημάτων της Σοφίας(ομαδοσυνεργατική)








Με εργαλείο το θερμόμετρο συναισθημάτων της Σοφίας τα παιδιά επιχειρηματολογούν με βάση το παραμύθι για την θέση που πήραν(Συμφωνώ- διαφωνώ) με την ετεροαξιολόγηση  των μαθητών.( φύλλο εργασίας).παραλλαγή από την νηπιαγωγό.






Επίσης με σκοπό την ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης, τέθηκε από την νηπιαγωγό ερώτημα προς την ολομέλεια, ποιο συναίσθημα δεν ένοιωσε η Σοφία και σύμφωνα με τα δεδομένα μας ποιο μήνυμα θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε.(παραλλαγή από την νηπιαγωγό).

Εσύ και εγώ μαζί: τα παιδιά δημιουργούν ένα πύργο με τουβλάκια, τόσα όσα είναι τα παιδιά της τάξης και πάνω σε κάθε τουβλάκι γράφουν το αρχικό γράμμα του ονόματός τους.










Καλούνται να αφαιρέσουν ένα τουβλάκι χωρίς να πέσει ο πύργος.


 
Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

Ερμηνεύουν και αναδεικνύουν τα οφέλη της διαφορετικότητας.

Αναπτύσσουν δεξιότητες συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Συνδέουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προνομιούχα άτομα με επίκαιρα προβλήματα της κοινωνίας όπως: η έλλειψη στέγης, η αδυναμία πρόσβασης σε δημόσιους χώρους.

Αναγνωρίζουν τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις.

Εξοικειώνονται με διαφορετικά φυσικά και φυλετικά χαρακτηριστικά.

Διαχειρίζονται συγκρουσιακές καταστάσεις.


Αξιολόγηση του εργαστηρίου:Τα παιδιά δουλεύοντας ανά ομάδες,κατάφεραν να είναι όλα συμμετοχικά, να  συνεργαστούν, να συνειδητοποιήσουν βιωματικά την δυναμική της ομαδικής συνεργασίας ,κατανόησαν τα οφέλη της διαφορετικότητας. Επίσης κατάφεραν να  διακρίνουν τον αποκλεισμό-διακρίσεις, φυσικά και φυλετικά χαρακτηριστικά και να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα που προκάλεσαν.Επίσης κατάφεραν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που είχαν από την ιστορία και να εκφράσουν-αξιολογήσουν με επιχειρηματολογία ως προς το τέλος της ιστορίας που έδωσαν. Ακόμη ως προέκταση ενεργοποίησαν την κριτική τους σκέψη για το ποιο συναίσθημα(φόβος), που αν υπήρχε στην ιστορία, θα διαφοροποιούσε το τέλος.Τα παιδιά κατανόησαν την αξία της έκφρασης των συναισθημάτων και μάλιστα στο τέλος διατύπωσαν το μήνυμά τους!!
Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 
Ζούζουλα Αικατερίνη

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή σε Ενδοσχολική επιμόρφωση.(27/10/2021)

 Στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων που υλοποιούνται στο Ενιαίο μας Σχολικό συγκρότημα, παρακολούθησα την επιμόρφωση που υλοποιήθηκε από το συστεγαζόμενο 29ο Δημοτικό σχολείο με θέματα: Δημιουργία ψηφιακού παζλ, ηλεκτρονικού βιβλίου και σταυρόλεξου, στις 27/10/2021, μετά την υλοποίηση της σχολικής εορτής.







Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ 

Ζούζουλα Αικατερίνη

Η Γιορτή της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

 

Στις 27/10/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.15 έως 09.30, υλοποιήσαμε την γιορτή μας στην τάξη, ακούγοντας τα τραγούδια της Βέμπο, το μήνυμα της Υπουργού από την νηπιαγωγό.Οι μαθητές μας μετά τον εθνικό Ύμνο απήγγειλαν τα ποιήματά τους με τιμή και δόξα, κρατώντας υψωμένη την ελληνική σημαία στο χέρι τους.




Επίσης υλοποιήθηκε  σύντομη παρέλαση των νηπίων μπροστά στο δρομάκι της πόρτας του νηπιαγωγείου, με υπερηφάνεια, τιμή και καμάρι, όπου συνεργάτες γονείς έκλεισαν για λίγο τον δρόμο και οι υπόλοιποι γονείς τηρώντας τα μέτρα περί της COCID 19(αποστάσεις και μάσκα) καμάρωσαν-χειροκρότησαν  τα παιδιά τους.

Μπράβο στα παιδιά μας!!

Χρόνια πολλά!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Κοινωνικο-συναισθηματική Ανάπτυξη των νηπίων, αυθεντική μάθηση.

 Με αφορμή την εορτή του μαθητή μας Δημήτρη,ένα αυθεντικό γεγονός, η ολομέλεια της τάξης κατόπιν των ευχών που απέυθυνε στον εορτάζοντα μαθητή αποφάσισε να δημιουργήσει για την γιορτή του φίλου τους, ένα βιβλιαράκι δώρων με ζωγραφιές και ευχές. Η χαρά του μαθητή απερίγραπτη όταν άκουσε και είδε τις ζωγραφιές των συμμαθητών του, όταν του παραδόθηκε το βιβλιαράκι δώρο της τάξης.

Η παραπάνω δημιουργική δραστηριότητα έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν με κοινωνικό τρόπο που αρμόζει σε μία ονομαστική εορτή αλλά και να διατυπώσουν  τα συναισθήματά τους, ενδυναμώνοντας έτσι κοινωνικές-συναισθηματικές δεξιότητες και να συνειδητοποιήσουν την κοινωνική αξία του δώρου!!Επίσης οι μαθητές ένοιωσαν αυτοπεποίθηση που κατάφεραν να δημιουργήσουν το δώρο του Δημήτρη!!

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ!!




Κατά την αποχώρηση των μαθητών, οι μαθητές είπαν χρόνια πολλά και στα Αγγλικά στον φίλο τους, και οι γονείς χαρούμενοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τα παιδιά!!

Μπράβο στα παιδιά μας!!

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη






Μάθημα Αγγλικών με Διαδραστικές δραστηριότητες.



Στο μάθημα των Αγγλικών κατόπιν της συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών με σκοπό οι μαθητές να αναπτύσσουν επικοινωνιακό λόγο στα αγγλικά, ενεργοποίησαν δύο αγαπημένες γωνιές των παιδιών στην τάξη(κουκλόσπιτο-μαγαζάκι), όπου μέσα από παιχνίδι ρόλων να μιλήσουν μεταξύ τους λέγοντας: Πελάτισσα: Γειά σας! Καλημέρα! είμαι η ... και αντιστοίχως από τον Υπάλληλο μαγαζιού να δοθεί η ανάλογη απάντηση. Μέσα από αυτή την διαδικασία παιχνιδιού, είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν στα Αγγλικά ήδη προυπάρχουσες γνώσεις, τόσο στην μητρική όσο και την δεύτερη γλώσσα, με τρόπο βιωματικό ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα σε μία καθημερινή τους συνθήκη.

Στα παιδιά άρεσε πολύ η δραστηριότητα!!




Στην συνέχεια η εκπαιδευτκός ΠΕ 06, στην αγαπημένη γωνιά Μαγαζάκι, συνέχισε να παρουσιάζει φρούτα και λαχανικά λέγοντας το αντίστοιχο χρώμα και μετά κάποια παιδιά πηγαίνοντας στο μαγαζάκι απαντούσαν στα Αγγλικά στην ερώτηση Τι είναι αυτό? Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επαναλάβουν στα Αγγλικά  κάποια από τα χρώματα αλλά ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους με λέξεις φρούτων και λαχανικών. Με την δράση αυτή ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας μελλοντικής δράσης των μαθητών στο μαγαζάκι κατά την ώρα της αγοράς φρούτων και λαχανικών, με την υποστήριξη-παρουσίαση από την εκπαιδευτικό μέσα από την πρόσκτηση νέου εμπλουτισμένου λεξιλογίου, της καθημερινότητάς τους.

Επίσης ύστερα από πρόταση της νηπιαγωγού στην τάξη αναδύθηκε μία μη προγραμματισμένη δραστηριότητα με αφόρμηση την εορτή του μαθητή μας Δημήτρη, να μάθουμε στα Αγγλικά και να του ευχηθούμε όλοι μας χρόνια πολλά Δημήτρη!

Οι δραστηριότητες άρεσαν πολύ στα παιδιά και κατάφεραν με αυθεντικό-βιωματικό τρόπο να ενεργοποιήσουν την συμμετοχή των μαθητών.

Μπράβο σε όλους μας.!!

Οι εκπαιδευτικοί:

ΠΕ 60 Ζούζουλα Αικατερίνη

ΠΕ 06 Φραγκογεώργη Φιλίτσα

Μάθημα Αγγλικής Γλώσσας:Εντοπισμός στην Υδρόγειο σφαίρα της χώρας προέλευσης της Αγγλικής γλώσσας.

 Κατά το μάθημα των Αγγλικών, η εκπαιδευτικός εντόπισε στην υδρόγειο σφαίρα, την χώρα προέλευσης της Αγγλικής γλώσσας, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν ότι κάθε χώρα έχει και την δική της γλώσσα και την αναγκαιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των λαών, μέσω της γλώσσας.

Αρχικά:

Η Νηπιαγωγός συνεργατικά εντόπισε στην υδρόγειο σφαίρα την Ελλάδα οπότε τα παιδιά ασκήθηκαν στην ονομασία της χώρας τους Ελλάδα- Ελληνες πολίτες και ελληνική γλώσσα.

Μετά:

Η Εκπαιδευτικός των Αγγλικών έκανε ακριβώς το ίδιο για τον εντοπισμό της Αγγλίας.

Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στα αγγλικά τις λέξεις: χώρα Αγγλία, πολίτες Άγγλοι, γλώσσα Αγγλικά


Οι εκπαιδευτικοί 
ΠΕ 60 Ζούζουλα Αικατερίνη
ΠΕ 06 Φραγκογεώργη Φιλίτσα


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

28η ΚΤΩΒΡΙΟΥ, Το κανόνι της Ειρήνης

 Μετά από συζήτηση στην τάξη για τα γεγονότα της Εθνικής επετείου, τις συνθήκες πολέμου του τότε και τις συνθήκες Ειρήνης του τώρα, τα παιδιά επέλεξαν την Ειρήνη!!Μπόρεσαν να εντοπίσουν εικόνες Ειρήνης και να τις ζωγραφίσουν και τελικά να ζωγραφίσουν την πρότασή τους με το κανόνι της Ειρήνη







Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Ζούζουλα Αικατερίνη

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ενημέρωση γονέων για τον εορτασμό της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

 Εθνική σχολική εορτή στην τάξη χωρίς τους γονείς.

Αγαπητοί μας γονείς, κατόπιν συνεννόησής μας σας υπενθυμίζουμε και σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο νηπιαγωγείο μας θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 27/10/2021 από τις 08.15 έως τις 09.30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08.15 έως 08.30 προσέλευση νηπίων
Το μήνυμα της Υπουργού
Εθνικός Ύμνος
Τα τραγούδια της Βέμπο.
Απαγγελία ποιημάτων
Παρέλαση των νηπίων.
09.30 Αποχώρηση νηπίων
Θα σας παρακαλούσαμε η ενδυμασία των μαθητών να είναι άσπρο και μπλε.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Η Προϊσταμένη
Ζούζουλα Αικατερίνη

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1ος Θεματικός άξονας (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ), Υλοποίηση 2ου Εργαστηρίου(2η εβδομάδα τρεις ώρες

 Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Με τίτλο: “Νηπίων Παιδεία: το πρώτο βήμα στη δημοκρατία”

Υλοποίηση 2ου Εργαστηρίου

Τίτλος:  

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.



 



Η Νηπιαγωγός χρησιμοποιεί δύο κούκλες στην τάξη: Την γιαγιά Σοφία που παρακολουθεί και επικροτεί την διαδικασία και το φίλο Φολάμι που το όνομά του σημαίνει:Σεβασμός και Τιμή.(παραλλαγή του σχεδίου από την νηπιαγωγό)

Διαδικασία

Αρχικά:

Παρουσίαση κούκλας περσόνας ως φίλος στην τάξη που ζητά βοήθεια από τα παιδιά.(Αφήγηση ιστορίας: Ο  Φολάμι             ήρθε από την Αφρική πρόσφατα και τα παιδιά της γειτονιάς του, τον κοροϊδεύουν για το χρώμα του όπως και την αδελφή του που δεν μπορεί να περπατήσει και κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Συζητάμε και καταγράφει η νηπιαγωγός τα συναισθήματα του νέου φίλου και το πως αισθάνεται, τι θα κάναμε εμείς στη θέση του, αν τα ίδια έχουν αισθανθεί μόνα και διαφορετικά, τους ζητούμε να προτείνουν λύσεις.

 Ενεργοποίηση ομάδας: Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι ρόλου με τίτλο Ανησυχώ για κάτι περπατούν στην τάξη, έπειτα κάθονται και λένε πως αισθάνονται και τι πρόκειται να κάνουν για να  αλλάξει η συναισθηματική τους κατάσταση(παραλλαγή από τη νηπιαγωγό)












Μετά

 Παρουσίαση μιας ιστορίας κοινωνικής ιστορίας για την διαχείριση των συναισθημάτων


 




 Τα παιδιά παρακολουθούν βήμα βήμα την κοινωνική ιστορία και δραματοποιούν κάποιες νέες προτάσεις που δεν είχαν σκεφτεί και λένε πως αισθάνονται. Επίσης συγκρίνουν τις δικές τους προτάσεις και εντοπίζουν αν περιλαμβάνονται στην κοινωνική ιστορία. Έπειτα μοιράζεται σε κάθε παιδί το κοινό αντίστοιχο φύλλο πρότασης της κοινωνικής ιστορίας: γράφει το όνομά του, ζωγραφίζει την πρότασή του. Το φύλλο αυτό μπαίνει στο portfolio του κάθε μαθητή.









Η Νηπιαγωγός ρωτά τα παιδιά: θέλετε να χαιρετήσετε τον Φολάμι ή θέλετε να παραμείνει στην τάξη μας όλη την εβδομάδα και να του θυμίζετε τις προτάσεις σας? Τα παιδιά αποφάσισαν ο Φολάμι να μείνει στην τάξη μας.(παραλλαγή από την νηπιαγωγό.)








Στο τέλος η νηπιαγωγός λέει στα παιδιά και τους προτείνει να σκεφτούν όλη την εβδομάδα αν θα προσθέσουν κάποια άλλη νέα πρόταση από την κοινωνική ιστορία, ώστε να ολοκληρώσουν το 2ο εργαστήριο με ένα πίνακα διπλής εισόδου ως αναφορά τις τελικές τους προτάσεις

Δημιουργία πίνακα διπλής εισόδου με τις νέες προτάσεις των μαθητών














Αφήγηση από την νηπιαγωγό παρόμοιων καθημερινών καταστάσεων ,συζήτηση με τα παιδιά και τα παιδιά επιλέγουν τρόπο επίλυσης.














Η Νηπιαγωγός ρωτά τα παιδιά: Μπορούμε να δώσουμε ένα μήνυμα αξιοποιώντας το όνομα του Φολάμι?

Τα παιδιά βρήκαν το μήνυμα το οποίο καταγράφηκε ηχητικά.

Ηχητικό μήνυμα της τάξης: Όλοι μας αξίζουμε Σεβασμό και Τιμή!!(παραλλαγή από την νηπιαγωγό)

Στο τέλος τα παιδιά αποχαιρετούν τον νέο τους φίλο τον Φολάμι.

Προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα

 Ανάπτυξη του σεβασμού για τους άλλους.

Επίλυση προβλημάτων συνεργατικά και δημιουργικά.

Αναγνώριση προκαταλήψεων και αδικιών και τρόπων αντίδρασης.

 Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης

Καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και κατανόηση της διαφορετικότητας,

Ευαισθητοποίηση σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων με στόχο τη διαμόρφωση ανθρωπιστικής συνείδησης.

Έκφραση των συναισθημάτων τους με τρόπο άμεσο, κατανοητό

Αξιολόγηση του εργαστηρίου: Στα παιδιά άρεσε το συγκεκριμένο εργαστήριο, ήταν συμμετοχικά και συνεργατικά, καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση αφού κατέθεσαν τα συναισθήματά τους και  τις προτάσεις τους, παρατηρούμε μία εξελικτική πορεία στις προτάσεις τους, κατανόησαν την έννοια της διαφορετικότητας, ενεργοποιήθηκε η κριτική τους σκέψη: αφού πρότειναν λύσεις σε νέες καθημερινές καταστάσεις- καταγράφοντας το μήνυμά τους.